Suikerbrood

Fries suikerbrood

Je hoeft geef Friese roots te hebben om te kunnen genieten van fryske sûkerbôle!

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 5 gr zout
  • 3 gr kaneel
  • 30 ml gembersiroop
  • 200 ml melk
  • 25 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 75 gr roomboter
  • 2 eieren
  • 100 gr suikerklontjes
  • Extra kristalsuiker en boter

Bereiden

Smelt de boter en laat weer iets afkoelen. Verwarm de melk samen met de gembersiroop tot ±27ºC. Los de gist daarin op.

Meng alle ingrediënten behalve de suikerklontjes in ±10 minuten tot een goed deeg en laat een uur rijzen.

Vet de broodvorm goed in en bestrooi met kristalsuiker (dit geeft het kleverige suikerlaagje aan de buitenkant). Hak de suikerklontjes in iets kleinere stukjes.

Meng de stukjes suikerklontjes door het deeg en doe het in de broodvorm. Laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm intussen de over voor op 220ºC. Bak het suikerbrood in 30-35 minuten gaar en bruin. Zet de oven wel terug naar 200ºC na de eerste vijf minuten.

Bron: lekker-frysk.nl

0 reacties op “Fries suikerbroodVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *