Ingrediënten
Olie
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote rode ui
Saus
- 200 ml passata
- 50 gr kristalsuiker
- 4 el azijn
- 2 el gembersiroop
- 2 el maizena
Omelet
- 8 eieren
- 6 champignons
- bosje lente-uitjes
- 1 rode paprika
- 1/2 winterpeen
- handvol doperwtjes
- zout en peper
Bereiden
Maak eerst de kruidenolie: olie in een pan verwarmen, grof gesneden knoflook en ui toevoegen en ongeveer 10-15 minuten zachtjes laten bakken. Zeef de knoflook en ui uit de olie, deze worden niet meer gebruikt.
Voor de saus 3 eetlepels van de kruidenolie met de passata en 200ml water aan de kook brengen. Voeg suiker, azijn en gembersiroop toe en breng op smaak met zout en peper. Kook door tot de suiker is opgelost, voeg dan de maïzena, aangemaakt met 2 eetlepels water, toe en laat de saus indikken.
Snijd voor de omelet zelf de champignons in plakjes, de paprika in kleine reepjes en de wortel in kleine blokjes. Kook de wortel een paar minuutjes voor. Klop de eieren los en voeg alle groenten toe, beetje zout en peper erdoorheen. Bak het ei in de resterende kruidenolie. Als het ei gaar is, snijd je het in stukken en voeg je de saus toe. Laat nog even doorwarmen.
Bron: Mariëlle in de Keuken

0 reacties op “Fu Yong Hai”Voeg die van jou toe →