Fu Yong Hai

“Chinees” halen we heel af en toe, maar elke keer denk je weer: “zo eentonig, dat kunnen we zelf toch beter?” Met dit recept kan je de Fu Yong Hai alvast eenvoudig zelf maken.

Ingrediënten

Olie

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui

Saus

  • 200 ml passata
  • 50 gr kristalsuiker
  • 4 el azijn
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena

Omelet

  • 8 eieren
  • 6 champignons
  • bosje lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 1/2 winterpeen
  • handvol doperwtjes
  • zout en peper

Bereiden

Maak eerst de kruidenolie: olie in een pan verwarmen, grof gesneden knoflook en ui toevoegen en ongeveer 10-15 minuten zachtjes laten bakken. Zeef de knoflook en ui uit de olie, deze worden niet meer gebruikt.

Voor de saus 3 eetlepels van de kruidenolie met de passata en 200ml water aan de kook brengen. Voeg suiker, azijn en gembersiroop toe en breng op smaak met zout en peper. Kook door tot de suiker is opgelost, voeg dan de maïzena, aangemaakt met 2 eetlepels water, toe en laat de saus indikken.

Snijd voor de omelet zelf de champignons in plakjes, de paprika in kleine reepjes en de wortel in kleine blokjes. Kook de wortel een paar minuutjes voor. Klop de eieren los en voeg alle groenten toe, beetje zout en peper erdoorheen. Bak het ei in de resterende kruidenolie. Als het ei gaar is, snijd je het in stukken en voeg je de saus toe. Laat nog even doorwarmen.

Bron: Mariëlle in de Keuken

0 reacties op “Fu Yong HaiVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *