Het kort meebakken van de gerookte zalm geeft een intense smaak die versterkt wordt door de citroen-mascarpone.
Ingrediënten
(voor 1 grote pizza)
- 1 grote pizzabodem (of 2 normale)
- Tomatensaus
- 1 venkelknol
- 150 gram mascarpone
- 1 citroen (rasp en sap)
- 150 gram gerookte zalm
- 4 eetlepels kappertjes
- Eventueel wat rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 240ºC. Meng de mascarpone met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus en beleg met dungesneden plakken venkel. Doe in de voorverwarmde oven, maar haal hem er halverwege de tijd uit.
Bestrijk de pizza nu met de mascarpone. Beleg met de gerookte zalm en kappertjes en bak de pizza nog een paar minuten tot hij gaar is. Besprenkel de pizza’s met extra citroensap en olijfolie naar smaak en garneer eventueel met wat rucola.
Bron: boodschappen.nl

0 reacties op “Pizza met citroen-mascarpone en gerookte zalm”Voeg die van jou toe →