Pizza met spinazie, ansjovis en ricotta

De ansjovis geeft al heel veel smaak, maar het is de net licht gebakken spinazie die de pizza kracht geeft.

Ingrediënten

(voor 1 grote pizza)

  • 1 grote pizzabodem (of 2 normale)
  • 150 gram ricotta
  • Half teentje knoflook
  • Citroensap, peper en zout
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 blikje ansjovis

Bereiden

Verwarm de oven voor op 240ºC. Meng de ricotta met het uitgeperste knoflookteentje en een beetje citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de pizzabodem hiermee.

Verhit een beetje olie in een pan, voeg de in stukjes gesneden ansjovis toe en daarna de spinazie (ja – voor één pizza heb je echt 400 gram nodig!). Laat slinken en zorg dat er zo goed als geen vocht meer in de pan zit. Verdeel de spinazie over de pizza en bak tot hij gaar is. De spinazie mag net een beetje donker zijn.

Bron: boodschappen.nl

0 reacties op “Pizza met spinazie, ansjovis en ricottaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *