Heerlijk zoetig gerecht door de rijst in sap te koken en door de rozijnen en vijgen.
Ingrediƫnten
- 300 gram rijst
- 250 gram kipfilet, in blokjes (of champignons voor een vegetarische versie)
- 2 dl sinaasappel-perziksap
- 100 gram rozijnen
- 100 gram pistachenootjes
- 50 gram gedroogde vijgen, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bouillonblokje
- saffraan of kurkuma
- pimentpoeder
- peper en zout
Bereiden
Breng 4 deciliter water met het bouillonblokje en de saffraan of kurkuma aan de kook. Fruit de gesnipperde ui even aan, voeg de rijst toe en bak die glazig. Voeg de bouillon, het sap en de vijgen en rozijnen toe en laat 20 minuten zachtjes gaarkoken.
Bestrooi de blokjes kipfilet met zout, peper en pimentpoeder en bak ze in een beetje olie gaar in een apart pannetje. Schep ze samen met de pistachenootjes door de rijst.
Lekker met een salade van veldsla en sinaasappel, maar ook ‘gewone’ groente zoals bloemkool past er goed bij.
Bron: culinairezaken.nl

0 reacties op “Saffraanrijst met pistachenoten en kip”Voeg die van jou toe →