Eenvoudiger dan deze plaattaart kan bijna niet: kant en klaar deeg, alles er rauw op en 15 minuutjes in de oven.
Ingrediënten
- 2 rollen bladerdeeg of pizzadeeg
- Rode currypasta
- 200 ml crème fraîche
- 2 courgettes
- 125 gram spekreepjes
- 2 rode uien
- 2 cm gember
- Eventueel 3 lente-uitjes en een handjevol koriander
Bereiden
Verwarm de over voor op 225 ºC. Rol het deeg uit over twee bakplaten; je kan ze eventueel wat uitrekken/uitrollen tot ze de hele bakplaat bedekken. Maak een heel klein opstaand randje.
Meng de crème fraîche met de currypasta en smeer dit over het bladerdeeg. Verdeel hierover de courgette (dunne plakjes), uien (dunne ringen), gember (smalle reepjes) en spekjes. Bak in 15-20 minuten gaar. Eventueel garneren met ringetjes lente-ui en gesnipperde koriander.
Bron: Trouw / Karin Luiten
