Pizza als hoofdgerecht is bekend. Maar deze zoete pizza is goddelijk als afsluiting van een pizzamaaltijd!
Ingrediënten
(voor 1 pizza, kan je met z’n vieren als toetje eten)
- 1 normale pizzabodem
- 100 gram mascarpone
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 8 – 12 gedroogde abrikozen
- 100 gram bosbessen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel suiker
Bereiden
Laat de abrikozen een paar uur wellen in ruim voldoende water. Dep droog en halveer ze over de platte kant, zodat je van elke abrikoos twee mooie grote schijven krijgt.
Verwarm de oven voor op 220ºC (iets minder heet dan met gewone pizza). Meng mascarpone met honing en sap. Bestrijk de bodem hiermee. Beleg met de abrikooshelften en bosbessen, en strooi er pijnboompitjes en suiker overheen.
Bak een minuutje of 8 en genieten maar!
Bron: njam!

0 reacties op “Toetjespizza”Voeg die van jou toe →